Info om Avalon

Avalon är en Palomino valack på 7år. Han är importerad från Danmar. Han har bott hos mig sen i mitten på augusti (tror jag). 
I början var han helt fantastisk men lite stark för lilla mig men varför skulle jag ge upp bara på grund av att han var lite för stark. Tiden gick och jag blev säkrare och säkrare. En dag gick jag ner i en av hagarna (själv). Hittade ett dike jag trodde vi skulle kunna hoppa lite lätt över men det tyckte inte han, han tycket att vi skulle hoppa det och sen lägga en bock serie efter. Jag föll av. Efter det blev jag lite rädd för honom, tyvärr. Jag köpte ett skarpare bett och trodde att det skulle hjälpa men egentligen förstörde jag bara för mig med det förstod jag inte då, för jag kände mig säker på det bettet då jag trodde att jag fick kontroll med det.

Efter ett tag så började han slå med höger bak... Anna föreslog att jag skulle byta bett, jag gick med på det och vi gick från ett Pessoa bett till ett "tränsbett med rullar". Jag fortsatte rida på det tills han slog mot min skänkel.
Anna började tömköra honom för att jag inte hade så stor lust att rida honom när han var så. En tjej i stallet erbjöd sig att hjälpa mig rida honom. Jag lät henne börja rida honom... men hon red inte så många gånger. Vi tog ut en terapeut som kom fram till att han hade en låsning i ryggen.
Anna fortsatte tömköra efter terapeutens besök. Efter många om och men satt jag upp och red honom första gången på länge. Han  var jätte duktig den gången men jag red väldigt mycket på hans vilkor, villa han trava fick han det.
 
Ju mer jag började rida desto mer hjälp behövde jag. Det slutade med att Anna fick stå på mitten med långpisken så jag slapp använda min skänkel då han blev väldigt tjurig så fort jag la på skänkeln. 
När jag väl kunde börja använda min skänkel så behövde vi inte långpisken så mycket längre. Vi tog på ett stigläder runt halsen på honom så att jag skulle få något att hålla i när jag ska peta på honom själv. 
 
Nu har vi tagit bort långpisken helt, jag har ett eget spö och mitt stigläder om han gör något, vi kan rida över bommar, både upphöjda och direkt på marken dock har han väldigt svårt att lyfta på fötterna då det var ganska länge sen, jag har även hoppat en liten serie, han tycker inte om att gå i djup snö då han måste böja mycket mer på höger bak och det tycker han är väldigt jobbigt men nu börjar snön försvinna så han kommer nog inte tjura så mycket om det längre. 
Jag rider nu på tränsbett, jag blir säkrare och säkrare så jag ska börja rida ut mer och mer nu. 
 

 
 
Skrivet: 2015-02-25
   
Mina hästar | | En kommentar |
Upp